Augusti är här och det kan bara betyda en sak: kräftpremiär! Här tipsar vi om hur du fixar en snygg dukning till kräftskivan.
Kräftskivornas månad är här och för dig som planerar en bjudning har vi sammanställt de bästa tipsen gällande dukning och dekoration som sätter guldkant på firandet. Fortsätt läsa för att upptäcka våra bästa tips för en lyckad kräftskiva!
Hämta inspiration från havet
Slå an rätt ton för måltiden med en dukning med marint tema: den klassiska färgkombinationen vitt och blått utgör en fin kontrast mot de röda kräftorna – som för övrigt serveras snyggast direkt ur grytan.
Förstärk temat ytterligare med porslin inspirerat av snäckskal, fiskar och liknande. Våra favoritprodukter hittar du längst ned i denna artikel.
Fyndiga detaljer till bordsplaceringen
Ett roligt tips till bordsplaceringen är att använda små snapsflaskor för att visa var gästerna ska sitta. Knyt lappar med gästernas namn runt flaskhalsarna – vi älskar vit text på svart papper, både snyggt och stilrent!
Vad äter man på kräftskiva?
När det kommer till en klassisk meny för en kräftskiva tipsar Mathem om följande:
Förrätt: Svampsoppa, toast skagen eller sillsallad.
Huvudrätt: Kokta kräftor, matpajer (ofta västerbottenostpaj eller en grönsakspaj), potatissallad, grönsallad. Tillbehör som vitlöksbröd, dippsås eller aioli.
Dessert: Bärpaj eller äppelpaj.
Här hittar du några riktigt goda recept till kräftskivan!
Snapsvisor till kräftskivan
Ladda ned ditt sånghäfte med snapsvisor här!